. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Thursday, March 24, 2011

Producătoarea Daria Trifu a fost nominalizată la premiul CNN “Eroul Anului 2011″

Daria TrifuActrita, artista si autoarea Leeorah Hurky din Cape Town, Africa de Sud, a nominalizat-o pe Daria Trifu la premiul „Eroul anului 2011 CNN“.

„Daria Trifu este una dintre cele mai tinere producatoare de film, în vârsta de 29 ani, care lucreaza cu Bruno Pischiutta în Compania «Toronto Pictures Inc.». Împreuna, abordeaza cele mai evitate subiecte. Au acoperit teme generale printre care si mutilarea genitala a femeilor în filmul «Punctured Hope», bulimia si anorexia în «Maybe», iar acum lucreaza necontenit la completarea bugetului pentru ultimul lor film – «Abused in America», penru care se filmeaza la Brasov”, a scris Leeorah Hurky pe site-ul ei, în mesajul de sutinere a Dariei Trifu la premiu.

Daria Trifu si Bruno Pischiutta au fost asemanati cu razboinici neînfricati ce merg acolo unde majoritatea nu îndraznesc sa mearga. “Dupa 10 ani, odata cu întoarcerea sa în orasul natal Brasov, pentru a turna cea mai recenta productie, Daria a devenit un model pentru fetele din România. În Canada, ea este presedintele companiei «Adhara Properties Inc.» din 2003. În anul 2005, a creat revista «Daria!». Din 2001 este vice-presedintele companiei publice «Toronto Pictures Inc.» (TTOPF). În anul 2005, a fondat «Toronto Pictures Film Academy of Ghana».

Este Ambasador de Celebritate pentru «Humanity Healing Foundation» (USA). 10% din profitul filmelor produse de Daria, este canalizat înapoi catre comunitate. În Ghana, banii sunt folositi pentru a construi infrastructura într-un sat, iar 10% din profitul obtinut din filmul «Abused in America» va merge pentru «Optimist Youth Homes & Family Services» din Pasadena, California (centru de reabilitare a delicventilor juvenili)”, a mai scris Hurky.

Daria si Bruno pun bazele Film Academy of Swaziland in Africa, iar la Brasov vor deschide Brasov International Film Festival & Market si Brasov Film Center.

Filmul “Punctured Hope” a fost un proiect riscant, dar a reusit sa arate lumii situatia complicata a femeilor din Africa de Vest si a ajutat la stoparea sclaviei si a mutilarii genitale a femeilor. “Douazeci si noua de altare Trokosi au fost închise de catre politia din Ghana, ca rezultat al acestui film”, a adaugat actrita Leeorah Hurky din Africa de Sud.

Filmul a fost nominalizat de Societatea Politica de Film din Hollywood, California, pentru Cea mai buna expunere în film si Cel mai bun film, la categoria “Drepturile omului”, în 2009. Alte filme nominalizate în aceeasi categorie au fost: “Avatar”, “The Hurt Locker”, “Invctus” si “Inglorious Basterds”.


mai multe detalii pe filme online gratis

No comments:

Post a Comment