. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Wednesday, March 16, 2011

O parte dintre evreii americani s-au declarat şocaţi de filmul “Miral”, înainte să-l vadă

Regizorul Julian Schnabel si actrita Freida Pinto“Miral“, drama ecranizata de regizorul Julian Schnabel, un evreu-american, a deranjat câteva organizatii evreiesti. O proiectare a filmului a avut loc la un sediu al producatorilor The Weinstein Co., iar delegatiile Comitetului Evreiesc American, liga Anti-Defaimare si alte organizatii devreiesti au denuntat drama istorica.

Acuzatiile ce i se aduc lui Julian Schnabel sunt ca a portretizat poporul evreu drept personaj negativ în conflictul cu lumea araba. Comitetul Evreiesc American a criticat filmul înca înainte de proiectie, neffind de acord ca productia sa fie vizionata. “Un film atât de politizat si dintr-o singura perpectiva e devotat, potrivit Chartei sale, sa rezolve pasnic conflictul si sa inspire întelegere reciproca”, e indignarea organizatiei evreiesti.

Proiectia de luni s-a desfasurat conform planului, printre celebritatile care au vazut “Miral” sunt Sean Penn, Robert De Niro, Josh Brolin si Dan Rather.

“Miral” se bazeaza pe cartea partial auto-biografica scrisa de Rula Jebreal, o orfana din Palestina, care a crescut în timpul conflictelor israeliano-arabe, mai precis razboiul de independenta al Israelului din 1948. În rolul principal din film, al orfanei care devine în cele din urma o pacifista convinsa, e Freida Pinto.

Regizorul Julian Schnabel a explicat într-un interviu pentru Los Angeles Times de ce e important pentru evrei sa capete perspectiva asupra conflictelor cu arabii. “Iubesc statul Israel. Cred în el, iar filmul meu e despre a pastra acest stat, nu a-i face rau… Dar daca nu vom asculta si de parerile celor care sunt de cealalta parte, nu vom avea niciodata pace”, a punctat Schnabel.

Producatorul de filme Harvey Weinstein, un alt american cu origini evreiesti, a admis ca “Miral” e un film pro-Palestina, dar tot i-a luat apararea. “Acele persoane care nu vor ca acest film sa fie vazut din tot felul de motivatii politice gresesc si au luat-o razna… Daca vor vedea filmul vor observa avea cale catre pace pe care o arata si o frumoasa poveste de maturizare”, a spus Weinstein pentru THR.


mai multe detalii pe filme online gratis

No comments:

Post a Comment