. . doar eu si gandurile mele , aici :)

Am un ﯧer !

Thursday, March 17, 2011

Avancronica Snow Flower and the Secret Fan (2011)

"Snow Flower and the Secret Fan" e o poveste de mii de ani de prietenie între femei. Filmul e inspirat de romanul cu acelasi nume, scris de Lisa See si face legaturi între ceea ce se întâmpla în viata tinerelor din China secolului 19 si ce se petrece acum. Snow Flower si Lily erau doua fetite de sapte ani când au devenit cele mai bune prietene pentru eternitate, ceea ce în chineza se cheama "laotong".

Familiile fetelor le-au îndepartat una de alta, iar timpul pe care îl puteau petrece împreuna a devenit tot mai putin. De aceea ele au început sa comunice într-o limba secreta, prin mesaje scrise pe pliurile unui evantai din hârtie alba.

În mod curios, cu toata emanciparea din lumea contemporana, prea multe nu s-au schimbat în relatiile de prietenie dintre femei.

Nina si Sophia sunt urmasele celor doua laotong din secolul 19 si le leaga o strânsa prietenie de când erau mici. Pentru cele doua tinere din Shanghaiul contemporan, despartirea nu mai este cauzata de viata de familie si de traditii, ci de carierele solicitante, de vietile lor amoroase complicate si de orasul foarte aglomerat în care stau.

Daca nu învata lectii din trecut si nu-si vor face timp sa întareasca legatura ancestrala dintre ele, Nina si Sophia risca sa se piarda pentru totdeauna.


mai multe detalii pe filme online gratis

No comments:

Post a Comment